top of page

Knife Girl, eli 23-vuotiaan musiikintekijän Lili Aslon alati kehittyvä projekti, julkaisi toisen kokopitkän albumin nimeltä ”CUM” marraskuussa 2023. Hyperpop-vaikutteilla ja elektronikalla ryyditetty popalbumi käsittelee tekijänsä henkilökohtaisia kokemuksia seksuaalisuudesta ja sukupuoli-identiteetista sekä hormonikorvaushoidon vaikutuksista niihin.

” ’CUM’ kertoo valtavista muutoksista, joita olen kokenut seksuaalisuuteni ja sukupuoli-identiteettini suhteen aloitettuani hormonikorvaushoidon. Halusin tutkia seksuaalisuuden ja sukupuolen teemoja aidosti, romantisoimatta tai olematta sensaatiohakuinen. Vaikka seksi ja ihmissuhteet ovat ihania, niihin liittyy aina myös ahneutta ja rumuutta. […] Albumi kertoo seksistä! Ajattelin, että käyttämällä cum-sanaa sen nimenä, tekisi asian selväksi. Halusin kirjoittaa selkeästi trans-näkökulmasta ja olla avoimesti seksuaalinen. Olen ylpeä, että tein niin.


Albumin soundimaailma on ”OONA”-EP:tä laajempi ja sisältää enemmän dance-elementtejä. Mietin niitä tuottaessani, että haluan kappaleiden olevan tanssittavia. Albumin äänisuunnittelu on inspiroitunut lempituottajistani, kuten Sophiesta ja A.G.Cookista.”

Jo vuosikymmenen verran musiikkia luonut Aslo on aikaisemmin julkaissut viisi EP:tä, jotka ovat keränneet hänelle yli 12 miljoonaa kuulijaa kansainvälisesti. Viimeistään vuoden 2021 julkaisu ”Metro EP” herätti alalla suurta kiinnostusta, joka sinetöitiin samana vuonna valmistuneella ”OONA EP:llä”. Vuonna 2022 Knife Gililtä ilmestyi ensimmäinen ”Uniform” -albumi. Knife Girlin musiikki on monitahoista ja esittelee kerta toisensa jälkeen uudenlaisia musiikillisia seikkailuja, ja tekijän maine myös tuottajana kasvaa jatkuvasti. Artistin julkaisuilla on tutkittu esimerkiksi bedroom-popin, hyperpopin ja klassisen indierockin maailmoja, ja ne on noteerattu niin Emma-ehdokkuudella, YleX Läpimurto -tunnustuksella kuin Impalan ones to watch -listauksella.

KNIFE GIRL

LUMINA24_KEHYS_1-2.png
bottom of page