top of page
IMG_20220609_161519_775 (1).jpg
F1970D Kehys 1_edited.png
F1970D Kehys 1_edited.png

VILMA TURKU

Tuonnempana on koreografinen nykysirkus soolo. Teoksessa tehdään ilma-akrobatiaa liinoilla tilan eri tasoja hyödyntäen. Teos on saanut ensi-iltansa Turun AMK:n Taideakatemian sirkuslinjan opinnäytetyö-festivaaleilla kesäkuussa 2022.

Paikalleen jumiutuneesta näköalattomuudesta ja epätoivosta huolimatta, syvällä sisuksissa kytee pienen liekin lailla ajatukset edesmenneen rakkaudesta ja valoisasta elämänasenteesta. Mitä kaikkea onkaan tuonnempana ja mitä sinne pääseminen vaatii? Teos on kuvaus matkasta, mille taiteilija on joutunut rakkaan ihmisen kuoleman jälkeen. Sen lisäksi se on kunnianosoitus edesmenneelle. 

"Herkkä, mutta vahva esitys ja esiintyjä." 

"Ihanan tunnelmallinen esitys." 


Vilma Turku on Turun Taideakatemian sirkuslinjalta valmistumisen kynnyksellä oleva ilma-akrobaatti ja käsilläseisoja. Ilma-akrobatiassa hän on erikoistunut liinoihin (engl. Loop straps), joilla hän esiintyy festivaalillakin. Viimeisen vuoden Vilma on esiintynyt Turun kaupunginteatterin Hobitti produktiossa, keikkaillen samalla omilla sooloesityksillään. Vilman tekemiselle ominaista on tarkka sirkustekniikka, jossa on kuitenkin mukana leikkisyyttä ja pyrkimystä kontrastien luomiseen.

bottom of page