top of page
F1970D Kehys 1_edited.png
F1970D Kehys 1_edited.png
F1970D Kehys 1_edited.png
F1970D Kehys 1_edited.png
F1970D Kehys 1_edited.png

TAUSTA

Lumina syntyi ensimmäisen tapahtuman vastaavan tuottajan Jussi Isotalon halusta järjestää festivaali, jota varten hän kokosi tuotantotiimin. Ryhmä kokosi ajatuksiaan ja visioitaan siitä, minkälaista tapahtumaa lähdettäisiin toteuttamaan. Kesäisin festivaalitarjontaa oli jo tarpeeksi, mutta sen sijaan tarjontaa talvisin Tampereella ei silloisen Valoa-festivaalin lisäksi ollut. 


Tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa 28.12.2019 Tampereella Hiedanrannan Kuivaamolla. Tapahtumassa esiintyivät muun muassa sittemmin Emma-palkittu Jesse Markin, kansainvälistäkin kiinnostusta herättänyt Detalji ja Sitoi. Näiden ohella nähtiin useita nousevia musiikin ja esittävien taiteiden esityksiä, kuten tanssia, sanataidetta ja dragia. Paikallisia esiintyjiä ohjelmistossa olivat esimerkiksi Heidi Simelius, FM64 ja Jari Ysäri. Tapahtumaan osallistui yhteensä n. 200 henkilöä. 

Onnistuneen ensimmäisen kerran jälkeen Luminan tuotantotiimi päätti alkaa järjestää tapahtumaa vuosittain.

TUOTANTO

F1970D Kehys 1_edited.png

CREW

1.png

AINO SIPPOLA - apulaistuottaja

aino@luminafestival.org

Luminan tuotannon tuorein lisäys on kulttuurituottajaopiskelija, jolta löytyy taustaa media- ja tapahtuma-alalta mitä moninaisimmista tuotannoista.

Opintojen ohella Aino on esimerkiksi tuottanut e-urheilua ja kiertänyt kesäfestivaaleja lavatekniikan parissa työskennellen.

“Luminasta tuli sellainen fiilis, että haluan olla mukana näin arvot edellä menevässä tapahtumatuotannossa. Harvoin pääsee tosissaan miettimään, että miten me voitaisiin tehdä tämäkin asia mahdollisimman hyvin ilman vanhentuneita kaavoja tai tapoja.”

Apulaistuottajana Aino on hyödyntänyt markkinointiosaamistaan, ja erityisen lähellä sydäntä on julisteiden tulostus.

Jussi.png

JUSSI ISOTALO - vastaava tuottaja

jussi@luminafestival.org

27-vuotias Tampereen kasvatti työskentelee festivaalituotannon ohella valtion virkamiehenä Hätäkeskuslaitoksella. Idea Luminan järjestämiseen syntyi alunperin halusta tehdä yhteinen projekti kavereiden kanssa pimeän talven piristykseksi.

"Tapahtumatuotannossa hienointa on se kuinka tapahtumapäivänä kuukausien suunnittelun ja lukuisan ihmisjoukon työpanos muodostaa hetkeksi kokonaisuuden, joka parhaimmillaan muistuu mieliin vielä vuosienkin päästä."

Luminan tuotannossa Jussi on päävastuullinen excelien pyörittelijä, sekä aina innokkaana hyödyntämässä tekstinkäsittelyohjelmaa graafisessa suunnittelussa.

4.png

JANINA SALMELA -

tuottaja, esittävät taiteet

janina@luminafestival.org

Janina Salmela on tanssitaiteilija ja -pedagogi.

 

Hänen päävastuualue Luminassa on esittävän taiteen ohjelmasisällöstä huolehtiminen, jonka lisäksi työtehtäviä on tullut tehtyä aina Mesenaattikampanjasta kierrätyspaitojen keräilyyn.

”Luminassa parasta on yllätyksellisyys ja uudet kokemukset. Ensimmäistä Luminaa järjestäessä löysin itselleni uuden artistin, kenen taidetta olen sittemmin seurannut suurella mielenkiinnolla. Toivon festivaalikävijöillemme samankaltaisia avartavia kokemuksia!”

Janinan mieluisimpiin puuhiin festivaalituotannossa kuuluu backstagen snacksien valinta.

3.png

JAAKKO SIRAINEN - vastaava valosuunnittelija

Jaakko Sirainen on Tamperelaislähtöinen valosuunnittelija, joka työskentelee monipuolisesti eri esittävien taiteiden parissa. Jaakko on opiskellut teatterikorkeakoulun valosuunnittelun maisteriohjelmassa, josta hän valmistui keväällä 2022.

Jaakko toimii Luminan vastaavana valosuunnittelijana. 

Taiteellisen työn lisäksi Jaakko on festivaalin tekninen tuottaja mahdollistaen (yhdessä työryhmänsä kanssa) keikkojen ja koko tapahtuman mahdollisimman sujuvan kulun varmistamalla, että ääni kuuluu ja valot vilkkuu toivotulla tavalla.

Jaakon näkee usein pukeutuneen mustiin vaatteisiin ja aurinkoiseen hymyyn. Edes kiireinen festivaalipäivä ja paineinen tilanne ei saa tätä kaveria stressaamaan taikka hymyä hyytymään.

”Hymy pukee kaikkia ja onneksi se myös tarttuu!”

2.png

JONI SALMELA - tuottaja, musiikkiohjelmisto

joni@luminafestival.org

27-vuotias kulttuurituottaja ja musiikkikentän monihärvääjä.

 

Festivaalituotannon ohella Joni on mukana muissa produktioissa ja puuhailee musiikin tuottamisen ja miksaamisen parissa.

Vuoden päästä hänen on määrä valmistua myös ihan viralliseksi kulttuurituottajaksi.

Luminassa Jonia innostaa etenkin mahdollisuus tehdä jotain uutta Tampereen kulttuuritalveen sekä ylipäätään uudistaa kulttuurialan toimintatapoja.

”Tapahtumapäivän paras hetki on se, kun ensimmäinen esiintyjä on lavalla ja tajuaa, että nyt tää oikeasti tapahtuu. Palkitsevinta on nähdä ihmisten iloa ja fiilistelyä.”

Luminassa Jonin päävastuulla on musiikkiohjelmisto ja kokouksissa ensimmäisenä paikalla oleminen.

bottom of page