F1970D Kehys 1_edited.png

TAUSTA

Lumina syntyi ensimmäisen tapahtuman vastaavan tuottajan Jussi Isotalon halusta järjestää festivaali, jota varten hän kokosi tuotantotiimin. Ryhmä kokosi ajatuksiaan ja visioitaan siitä, minkälaista tapahtumaa lähdettäisiin toteuttamaan. Kesäisin festivaalitarjontaa oli jo tarpeeksi, mutta sen sijaan tarjontaa talvisin Tampereella ei silloisen Valoa-festivaalin lisäksi ollut. 


Tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa 28.12.2019 Tampereella Hiedanrannan Kuivaamolla. Tapahtumassa esiintyivät muun muassa sittemmin Emma-palkittu Jesse Markin, kansainvälistäkin kiinnostusta herättänyt Detalji ja Sitoi. Näiden ohella nähtiin useita nousevia musiikin ja esittävien taiteiden esityksiä, kuten tanssia, sanataidetta ja dragia. Paikallisia esiintyjiä ohjelmistossa olivat esimerkiksi Heidi Simelius, FM64 ja Jari Ysäri. Tapahtumaan osallistui yhteensä n. 200 henkilöä. 

Onnistuneen ensimmäisen kerran jälkeen Luminan tuotantotiimi päätti alkaa järjestää tapahtumaa vuosittain.

TUOTANTO

F1970D Kehys 1_edited.png
F1970D Kehys 1_edited.png

CREW

1.png

AINO SIPPOLA - apulaistuottaja

aino@luminafestival.org

Luminan tuotannon tuorein lisäys on kulttuurituottajaopiskelija, jolta löytyy taustaa media- ja tapahtuma-alalta mitä moninaisimmista tuotannoista. Tällä hetkellä tuottaa opintojen ohella e-urheilua ja kiertää kesäfestivaaleja lavatekniikan parissa työskennellen. 

“Luminasta tuli sellainen fiilis, että haluan olla mukana näin arvot edellä menevässä tapahtumatuotannossa. Harvoin pääsee tosissaan miettimään, että miten me voitaisiin tehdä tämä mahdollisimman hyvin.”

Apulaistuottajana Aino on ollu ehkäpä ahkerin sähköpostien lähettelijä ja hyödyntänyt markkinointiosaamistaan.

Jussi.png

JUSSI ISOTALO - vastaava tuottaja

jussi@luminafestival.org

27-vuotias Tampereen kasvatti on koulutukseltaan hätäkeskuspäivystäjä ja työskenteleekin festivaalituotannon ohella Keravan hätäkeskuksessa. Idea Luminan järjestämiseen syntyi alunperin halusta tehdä yhteinen projekti kavereiden kanssa pimeän talven piristykseksi.

"Tapahtumatuotannossa hienointa on se kuinka tapahtumapäivänä kuukausien suunnittelun ja lukuisan ihmisjoukon työpanos muodostaa hetkeksi kokonaisuuden, joka parhaimmillaan muistuu mieliin vielä vuosienkin päästä."

Luminan tuotannossa Jussi on päävastuullinen excelien pyörittelijä, sekä myös yllättävänkin innokas kangaskassien painaja.

4.png

JANINA SALMELA -

tuottaja, esittävät taiteet

janina@luminafestival.org

Janina Salmela on koulutukseltaan tanssija ja tanssinopettaja. Hänen päävastuualueeseen Luminassa kuuluu esittävän taiteen ohjelmasisällöstä huolehtiminen, jonka lisäksi työtehtäviä on tullut tehtyä aina Mesenaattikampanjasta  kierrätyspaitojen keräilyyn.

”Festivaalia on parasta tehdä taitavien ja hyvien tyyppien kanssa. Minulle on tärkeää, että Luminassa niin yleisöllä, esiintyjillä kuin muilla työntekijöillä on hyvä olla”

Janinan mieluisimpiin puuhiin festivaalituotannossa kuuluu backstagen snacksien valinta.

2.png

JONI SALMELA - tuottaja, musiikkiohjelmisto

joni@luminafestival.org

27-vuotias kulttuurituottaja ja musiikkikentän monihärvääjä. Festivaalituotannon ohella Joni pyörittelee papereita valtion virastossa ja puuhailee musiikin tuottamisen ja miksaamisen parissa.

Keväällä 2023 hänen on määrä valmistua myös ihan viralliseksi kulttuurituottajaksi. Luminassa Jonia innostaa etenkin mahdollisuus tehdä jotain uutta Tampereen kulttuuritalveen.

”Tapahtumapäivän paras hetki on se, kun ensimmäinen esiintyjä on lavalla ja tajuaa, että nyt tää oikeasti tapahtuu. Palkitsevinta on nähdä ihmisten iloa ja fiilistelyä.”

Luminassa Jonin päävastuulla on musiikkiohjelmisto ja paitojen silittäminen.

3.png

JAAKKO SIRAINEN - valo- ja tilasuunnittelija

Jaakko Sirainen (s.1995) on Tamperelaislähtöinen valosuunnittelija, joka työskentelee monipuolisesti eri esittävien taiteiden parissa. Jaakko on opiskellut teatterikorkeakoulun valosuunnittelun maisteriohjelmassa, josta hän valmistui keväällä 2022.

Jaakko toimii Luminan visuaalisena suunnittelijana ja vastaakin tilasuunnittelusta sekä keikkojen valoista. 

Taiteellisen työn lisäksi Jaakko on festivaalin tekninen tuottaja mahdollistaen (yhdessä työryhmänsä kanssa) keikkojen ja koko tapahtuman mahdollisimman sujuvan kulun varmistamalla, että ääni kuuluu ja valot vilkkuu toivotulla tavalla.

Jaakon näkee usein pukeutuneen mustiin vaatteisiin ja aurinkoiseen hymyyn. Edes kiireinen festivaalipäivä ja paineinen tilanne ei saa tätä kaveria stressaamaan taikka hymyä hyytymään.

”Hymy pukee kaikkia ja onneksi se myös tarttuu!”

F1970D Kehys 1_edited.png
F1970D Kehys 1_edited.png
F1970D Kehys 1_edited.png